Politie in Prachuap Khiri Khan confisqueerde een partij van  13 miljoen meth-pillen 

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De snelwegpolitie aldaar heeft een partij van  meer dan 13 miljoen methamfetaminepillen in beslag genomen, daarbij werden twee personen in het district Bang Saphan gearresteerd.

Volgens de autoriteiten werd de vangst onderschept nadat de politie een tip had gekregen over een grote hoeveelheid methamfetamine die via de Phetkasem Road vanuit de noordelijke regio werd vervoerd, met als bestemming het zuiden van Thailand.

Een politieteam onder bevel van kapitein Phuttangkun Ruangtham van het Prachuap richtte een controlepost nabij Ban Saikhu in het tambon Ron Thong op.  Daar hielden ze een verdachte 22-wielige witte Hino-trailertruck met een Songkhla-kentekenplaat aan.

De vrachtwagenchauffeur, geïdentificeerd als de 51-jarige khun Amorn uit de provincie Satun, werd vergezeld door de 31-jarige Khun Weerapong uit de provincie Trang. Toen hij werd aangehouden, vluchtte Weerapong naar nabijgelegen bosgebied, maar werd snel aangehouden door agenten.

Bij een zoektocht in het voertuig werden 65 plastic kratten gevonden, die doorgaans worden gebruikt voor het vervoeren van fruit. Binnenin vonden agenten ongeveer 13 miljoen methamfetaminepillen. Tijdens het verhoor bekenden de verdachten hun betrokkenheid bij drugshandel en verklaarden dat ze de methamfetamine hadden opgehaald in het district Sai Noi, provincie Nonthaburi, en onderweg waren naar de provincie Nakhon Si Thammarat.

De verdachten gaven toe dat dit hun tweede drugssmokkel was, waarbij ze 200.000 baht per rit ontvingen om de drugs te vervoeren. Toen ze eenmaal in Nakhon Si Thammarat aankwamen, stond er een ander voertuig gepland om de methamfetamine naar de eindbestemming te brengen.

Beide personen werden, samen met de in beslag genomen drugs, overgedragen aan het Bureau van de Narcotica Controle Raad (ONCB), Regio 7, voor verdere juridische stappen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!