Douane Thailand onderschept op weg naar Engeland in de haven van Laem Chabang 1,4 ton cannabis

LAEM CHABANG:- Douaneambtenaren van Laem Chabang hebben meer dan 1,4 ton cannabis in beslag genomen, de hele partij had een straatwaarde van meer dan 25 miljoen baht, voordat het illegaal naar het Verenigd Koninkrijk kon worden geëxporteerd. De inbeslagname is onderdeel van een intensievere overheidsactie tegen smokkel om de wereldwijde handelsreputatie van Thailand te beschermen.

Gisteren kondigde Direk Kacharak, directeur van de douane van de haven van Laem Chabang, aan dat de inbeslagname het gevolg was van verhoogde controles. In samenwerking met de Seaport Interdiction Task Force (SITF) en het UNODC-WCO Container Control Programme (CCP) werken de Thaise autoriteiten nauw samen met internationale instanties, waaronder de Britse Border Force, om verdachte exporten aan te pakken.

Het onderzoek begon toen douaneambtenaren van Laem Chabang twee verdachte zendingen markeerden die naar het VK gingen. Een gedetailleerde inspectie op 11 september 2024 onthulde dat een zending die ten onrechte was aangegeven als rubberen matten voor fitnessgebruik 153,30 kg cannabis bevatte, verborgen in aangepaste houten kratten, met een straatwaarde van 5 miljoen baht. Een tweede onderzoek op 16 september, van een zending die was aangegeven als stoffen handschoenen, ontdekte 1,3 ton samengeperste cannabis, cannabisbloemen en voorgedraaide joints, ter waarde van 20 miljoen baht.

De smokkelaars hadden het type, de hoeveelheid en het gewicht van de goederen vervalst om douanecontroles te ontwijken. Ze worden nu aangeklaagd op grond van meerdere secties van de Customs Act (B.E. 2560) en de Traditional Thai Medicine Wisdom Protection and Promotion Act (B.E. 2542), die de export van gecontroleerde stoffen reguleren.

In Thailand is cannabis nog steeds een gereguleerd kruid waarvoor een juiste vergunning vereist is voor export of commercieel gebruik. Ondertussen wordt cannabis in het Verenigd Koninkrijk geclassificeerd als een klasse B-drug, met straffen tot 14 jaar gevangenisstraf voor smokkel en distributie.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

2 gedachten aan “Douane Thailand onderschept op weg naar Engeland in de haven van Laem Chabang 1,4 ton cannabis”

    1. Hallo Jos, ik kon word press op geen enkele manier meer bereiken, heel vervelend. Kreeg steeds de melding de cookies te verwijderen, gedaan maar nog steeds geen bereik. Toen mijn divice helemaal opgeschoond, maar nu is messenger en Facebook niet bereikbaar. Facebook heeft 48 uur gevraagd om de boel te verifiëren, dus nog even geduld.
      Groetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!