Politie start inval in vape-fabriek in Oost-Thailand en verricht arrestaties en inbeslagnames

SRI RACHA:- De politie voerden gisteren een inval uit in een illegale elektronische sigarettenwinkel in Sri Racha, wat resulteerde in de arrestatie van een verkoopmedewerker en de inbeslagname van honderden vaping-parafernalia.

De operatie, bevolen door het districtshoofd Nopparat Sriprom, vond plaats nadat bezorgde inwoners de winkel hadden gemeld voor de verkoop van illegale elektronische sigaretten. Politie en bestuursambtenaren richtten zich op de winkel in het gebied Bueng en gebruikten undercover agent om e-liquid te kopen als onderdeel van hun undercoveroperatie.

Toen de ingezette politieagent het product ontving, onthulden wetshandhavers, die de situatie in de gaten hielden, hun identiteit en inspecteerden ze het pand. Binnen vonden ze een werknemer, geïdentificeerd als Khun Yim, die naar verluidt verantwoordelijk was voor de verkoop van verschillende soorten elektronische sigaretten voor een dagloon van 500 baht.

Toen hij werd ondervraagd, onthulde Yim dat een man genaamd Toon eigenaar was van de winkel. De inspectie onthulde 366 elektronische sigaretten en 686 e-sigarettencartridges die te koop werden aangeboden. Agenten vonden in de kassa ook het geld dat gebruikt was voor de geheime aankoop.

De politie heeft de werknemer en de eigenaar aangeklaagd voor het opslaan, verkopen, vervoeren, kopen of ontvangen van goederen waarvan bekend is dat ze in het land worden geïmporteerd zonder de juiste douaneformaliteiten, wat een schending is van artikel 246 van de douanewet van 2017. Deze overtreding kan leiden tot een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar, of een boete van maximaal vier keer de waarde van de goederen, of beide. De verdachten werden gearresteerd en overgedragen aan rechercheurs bij het politiebureau van Nong Kham, zo stond in de krant gepubliceerd.

De aanpak van illegale verkoop van elektronische sigaretten komt te midden van groeiende zorgen over de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met vapen, evenals de juridische kwesties rond de import en verkoop van dergelijke producten. 

De politie intensiveert haar inspanningen om de verspreiding van illegale vaping-producten in te dammen, met als doel de volksgezondheid te beschermen en naleving van bestaande wetten te waarborgen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!