Oudere vrouw in Noordoost-Thailand plengt tranen van geluk bij geldautomaat, nadat ze 10.000 baht ontving om familie te onderhouden

BURIRAM:- Een 64-jarige vrouw  barstte in tranen uit van vreugde bij een geldautomaat nadat ze 10.000 baht had ontvangen. Ze deelde haar worstelingen met de zorg voor haar drie gehandicapte broers en zussen en drie schoolgaande kleinkinderen, afhankelijk van een mager pensioentje en overheidssteun, waaronder een maandelijkse welzijnskaart van 300 baht.

Gisteren stonden er ellenlange rijen kwetsbare groepen, waaronder mensen met een beperking en mensen met een welzijnskaart die eindigde op nul, in de rij bij de Agricultural Bank in Buriram om geld te controleren en op te nemen van het digitale programma van 10.000 Baht.

Onder hen was khun Noi Yaemprakhon, die dolblij was dat het geld op haar rekening was gestort. Met de hulp van het beveiligingspersoneel nam ze het geld op, overweldigd door geluk en huilend bij de geldautomaat te midden van een menigte anderen.

Met een emotionele stem vertelde ze dat ze in meer dan tien jaar niet zo’n groot bedrag in bezit had gehad. Voorheen was ze verkoper, maar haar afnemende gezondheid en gebrek aan kapitaal dwongen haar om te stoppen met verkopen, zo las ik de Thaise krant Siam Rath.

Nu onderhoudt ze haar drie gehandicapte broers en zussen en drie schoolgaande kleinkinderen met haar pensioen en overheidssteun, maar dat is vaak niet voldoende.

Bovendien liep haar jongste zoon, die gefrituurde kip verkoopt, een beenblessure op, wat hun financiële situatie nog nijpender maakte. Met de 10.000 Baht kocht ze snel rijst en eieren om haar huishouden draaiende te houden en hoopt ze maaltijden te koken voor de verkoop om extra inkomsten te genereren.

Ze bedankte de overheid voor deze hulp en benadrukte de noodzaak van voortdurende steun voor verarmde en gehandicapte personen. Gezien de moeilijke omstandigheden van haar gezin hoopt ze een rolstoel te verwerven om goederen te verkopen en hun inkomen te verbeteren.

Olleke Bolleke in de Isaan 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!