Zware overstromingen in Noord-Thailand, twee Israëlische toeristen moesten uit een resort in Pai gered worden

MAE HONG SON:- Hevige regenval in het district Pai, provincie Mae Hong Son, zorgde ervoor dat de rivier de Pai buiten zijn oevers trad, waardoor verschillende gebieden en resorts overstroomden. Twee Israëlische toeristen zaten vast in een resort, maar werden met succes door de lokale autoriteiten gered.

Vanmorgen om 6:00 uur meldde de districtschef van Pai dat twee Israëlische toeristen in resorts aan de rivier vanwege de overstroming gestrand waren . Onder leiding van de gouverneur van Mae Hong Son hielden reddingsteams de regenval en de rivierstanden de hele nacht in de gaten. Het overstromingswater trof verschillende dorpen, waaronder het dorpen Pong en Mae Yen.

Reddingsoperaties, geleid door lokale functionarissen, evacueerden zowel inwoners als toeristen snel naar veilige locaties, waaronder tempels en de vergaderzaal van het district Pai. Gelukkig waren er geen gewonden of slachtoffers gemeld, zo meldde 3plus news.

Om 6:00 uur ’s ochtends begon het waterpeil in de Pai-rivier te dalen en de situatie zou weer normaal worden als er geen verdere regenval zou plaatsvinden.

De politie en lokale autoriteiten blijven alert en houden de rivier in de gaten om de getroffenen te helpen. Tijdelijke huisvesting, voedsel en kleding werden verstrekt aan degenen die door de overstromingen ontheemd waren geraakt. De situatie wordt nauwlettend beheerd om verdere incidenten te voorkomen, vooral als het waterpeil weer stijgt.

Eerdere waarschuwingen voor ernstige overstromingen waren afgegeven door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, waardoor ambtenaren zich moesten voorbereiden op de crisis.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!