Vrouw gebeten in een bioscoop zaal in Thailand zoekt gerechtigheid 

BANGKOK:- Een bizar incident in een bioscoopzaal heeft tot juridische geschillen geleid: een 27-jarige Thaise vrouw werd twee maanden geleden gebeten door een slang terwijl ze naar de bioscoop ging en heeft een ander aanbod tot compensatie van de bioscoopuitbater afgewezen. Hij had de ziekenhuiskosten tot 25.000 baht bij de verzekering gedekt.

Het incident vond plaats op 31 juli 2024 in een bioscoop in het winkelcentrum in de wijk Rama II. De vrouw, die op blote voeten van de film genoot, meldde dat ze plotseling iets over haar voeten voelde kruipen. Nadat ze haar voeten had geschud, voelde ze een scherpe pijn en ontdekte ze twee rode vlekken die op een slangenbeet duidden.

De bioscoop verleende onmiddellijk eerste hulp en de gewonde werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar vermoedens van een giftige slangenbeet werden bevestigd. Ze moest ter observatie een nacht blijven en verliet het ziekenhuis pas de volgende dag.

Ondanks dat de bioscoop de ziekenhuiskosten dekte, was het aanbod van de exploitant voor een compensatie van slechts 6.990 baht niet genoeg om de vrouw tevreden te stellen. Ze noemde het aanbod een ‘onoprechte aanvaarding van verantwoordelijkheid’ en nam contact op met Khun Ekapop Luengprasert, een adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken en oprichter van de populaire Facebook-pagina ‘Sai Mai Tong Rod’, die publieke klachten behandelt.

Gisteren heeft zij via dit platform een ​​petitie ingediend waarmee zij haar zorgen openbaar maakte. Ekapop legde uit dat hij in samenwerking met het politiebureau van Tha Kham zou tussenkomen in het onderzoek, aangezien het incident een ernstige bedreiging voor de openbare veiligheid vormde en daarom tot strafrechtelijke vervolging zou kunnen leiden.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!