Ministerie van binnenlandse handel van Thailand neemt maatregelen tegen hoge varkensvlees prijzen

BANGKOK:- Te midden van de stijgende varkensvleesprijzen heeft het Thaise ministerie van Handel maatregelen aangekondigd om de kosten te stabiliseren. Khun Wittayakorn Maneenetr, woordvoerder van het ministerie, zei dat de varkensvleesprijzen in Thailand te hoog zijn vergeleken met andere landen.

Het Ministerie van Binnenlandse Handel, afgekort het DIT, heeft de taak gekregen om, in samenwerking met de relevante autoriteiten, oplossingen te ontwikkelen om een ​​eerlijke relatie tussen producenten en consumenten te garanderen. “Er zijn geen plannen om varkensvlees te importeren. In plaats daarvan concentreren we ons op het oplossen van binnenlandse prijsproblemen en het verminderen van de financiële lasten voor Thaise consumenten”, benadrukt Wittayakorn.

De woordvoerder van het ministerie legde verder uit dat het DIT, samen met de verantwoordelijke autoriteiten, de kostenstructuren in de varkensfokkerij nauwkeurig zou onderzoeken. Het doel is om de productiekosten voor veehouders, slachthuizen en verwerkingsbedrijven te verlagen en hun concurrentievermogen te vergroten.

De autoriteiten kregen ook de opdracht richtlijnen te ontwikkelen om de kosten van de varkensvleesproductie te verlagen en deze ter onmiddellijke overweging voor te leggen aan minister van Handel Pichai Naripthaphan.

Momenteel bedraagt ​​de prijs van levende varkens ongeveer 72,30 baht per kilo, de consumentenprijs voor varkensvlees bedraagt ​​landelijk 133,94 baht per kilo. Met deze nieuwe maatregelen hoopt het ministerie merkbare verlichting voor de consumenten te bewerkstelligen en de binnenlandse markten te stabiliseren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!