Vuurgevecht op de markt op Phuket, voorbijganger raakt daarbij gewond

PHUKET:- Een ijsbezorger raakte gisteravond gewond door een verdwaalde kogel op de Ko Beng Baan Pon-markt in het tambon Srisoonthorn. Het 50-jarige Thaise slachtoffer raakte tijdens zijn dagelijkse bezorging onverwacht verwikkeld in een woordenwisseling tussen twee voormalige zakenpartners.

Volgens de politie vond het incident plaats terwijl hij ijs aan het bezorgen was. Eén van de afgevuurde kogels raakte hem in de rechterschouder. Ondanks de schokkende omstandigheden bleef hij bij bewustzijn en werd snel behandeld door paramedici van de Phuket Kusoldharm stichting en naar het Thalang-ziekenhuis gebracht. Gelukkig constateerden de artsen slechts lichte verwondingen.

De schietpartij zelf was het resultaat van een escalerende ruzie tussen Manas K., 68, ook bekend als “Ko Beng”, de markteigenaar, en Kittisak S., 64, ook bekend als “Kamnan Piek”, een voormalig gemeenschapsleider. De twee mannen, ooit zakenpartners, kregen ruzie, wat Kittisak ertoe aanzette een nieuwe markt te openen, slechts een kilometer verderop. Het incident escaleerde toen Kittisak gisteren de Ko Beng Baan Pon-markt bezocht om verkopers te overtuigen voor zijn nieuwe locatie.

In een vlaag van woede haalde Manas een pistool tevoorschijn en vuurde twee schoten af, waarvan er één niet het beoogde doelwit raakte, maar de niet-betrokken ijsbezorger. Na de schoten vluchtten beide partijen bij het geschil het toneel. Manas gaf zichzelf later aan bij de politie in Thalang, waar hij momenteel nog steeds in hechtenis zit.

De politie doet verder onderzoek in deze zaak om de precieze omstandigheden rond de schietpartij te achterhalen

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!