82-jarige Australische expat betrapt op diefstal van vitaminen uit een apotheek in Pattaya

PATTAYA:- Een 82-jarige Australische man is gisteren betrapt op het stelen van vitamine C uit een apotheek in Pattaya. De verdachte, die alleen bekend is als Mr.  Bruce, werd ervan beschuldigd winkeldiefstal te hebben gepleegd bij een plaatselijke apotheek tegenover de Rai Vanasin-markt in het tambon Nongprue.

De 82-jarige Australische expat werd door de winkelmedewerkers en verschillende omstanders in de winkel vastgehouden. Toen de politie arriveerde, vroegen ze hem om de items uit zijn rechterzak te halen, waaruit naar verluidt een doos vitamine C ter waarde van 360 baht bleek. Het potje vitaminen is eigendom van de apotheek, die Bruce nerveus op de toonbank zette om het terug te geven.

Beveiligingscamerabeelden van de winkel lieten zien dat Bruce rond 10:20 uur ’s ochtends op de dag van het incident de apotheek binnenkwam. Met een stok liep hij rechtstreeks naar het schap met vitamine C en naar verluidt stopte hij een doosje in zijn zak. 

Een winkelmedewerker was getuige van dit alles en bleef hem observeren terwijl hij deed alsof hij naar andere medicijnen zocht. Bruce beweerde dat hij in eerste instantie oogdruppels kwam kopen omdat hij problemen had met zijn zicht en dat zijn dokter hem had aanbevolen om vitamine C-supplementen te nemen. Naar verluidt gaf hij toe de vitamines te hebben gestolen en legde uit dat hij niet veel geld had.

Het winkelpersoneel onthulde aan de lokale media dat  Bruce naar verluidt al twee keer eerder bij hem had gestolen en dat ze al aangifte hadden gedaan bij het politiebureau van Nongprue. Dit was het derde incident en de werknemer, die hem herkende.

Aanvankelijk onderhandelde de buitenlander met de winkel en stemde ermee in om de schade van alle drie de incidenten te betalen, in totaal 954 baht. Echter, vanwege het beleid van de winkel om boetes op te leggen van tien keer de waarde van de gestolen goederen, stemde de man ermee in om in totaal 9,540 baht aan boetes te betalen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!