Drie reizigers w.o. een Nederlander door de douane van Zurich gearresteerd voor de smokkel van 56 kilo marihuana 

PATTAYA: – Een 56-jarige Nederlander is eerder deze maand op de luchthaven van de Zwitserse stad Zürich in de boeien geslagen. Onze landgenoot was op doorreis vanaf Bangkok, en werd betrapt op de smokkel van liefst 56 kilo marihuana.

Dat melden verschillende Zwitserse media. Medewerkers van het Federale Bureau voor Douane en Grensbeveiliging, op de luchthaven in het Alpenland werkzaam, ontdekten onlangs in zijn koffers de enorme hoeveelheid softdrugs.

De Nederlander was, samen met een 26-jarige Amerikaanse vrouw en een 27-jarige man uit Maleisië, afkomstig uit de Thaise hoofdstad Bangkok. Ook zijn twee medereizigers bleken een grote hoeveelheid marihuana, tientallen kilo’s, in hun bagage te hebben. Het is niet duidelijk wat de relatie tussen het drietal was, en zelfs niet of die er was.

De medewerkers controleerden de drie verdachte transitpassagiers die na de landing in Zürich door wilden reizen naar andere Europese bestemmingen, zo maakte de kantonpolitie van Zürich woensdag bekend. Ze zijn overgedragen aan de Zwitserse justitie.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!