Chinezen kopen massaal appartementen in Thailand op

BANGKOK:- De Chinese bevolking heeft van januari tot juni dit jaar 2.872 appartementen in Thailand gekocht, dat is goed voor 39,5 procent van alle appartementen die in de eerste zes maanden van 2024 aan buitenlanders zijn overgedragen, zo meldde het vastgoed informatie centrum voor, het REIC, van de regering.

Kopers uit Myanmar kwamen op de tweede plaats met 638 appartementen (8,8 procent), gevolgd door Rusland met 567 appartementen (7,8 procent), Taiwan met 326 appartementen (4,5 procent) en de Verenigde Staten met 292 appartementen (4 procent).

De door Chinezen gekochte appartementen hebben een totale waarde van 13,2 miljard baht, goed voor 40,1 procent van de waarde van de appartementen die in die periode aan buitenlanders zijn overgedragen, zo vertelde de directeur, Khun Wichai Wiratkapan van het REIC.

Hij merkte op dat het aantal door inwoners van Myanmar gekochte eenheden met bijna 250 procent is toegenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, waarin slechts 182 eenheden werden overgedragen aan kopers uit Myanmar.

De provincies waar buitenlanders in de eerste helft van dit jaar het meest appartementen kochten waren: Chonburi, Bangkok, Phuket, Chiang Mai en Samut Prakan; bijna 75 procent van de door buitenlanders gekochte eenheden bevindt zich in Chonburi of Bangkok.

In de oostelijke vakantieprovincie waren  er in de eerste zes maanden 2.792 appartementen overgedragen aan buitenlanders, goed voor 38,4 procent van alle verkochte eenheden aan buitenlanders, terwijl in de hoofdstad van Thailand 2.651 condominiums werden overgedragen aan buitenlanders, goed voor 36,4 procent.

Het is opmerkelijk dat deze overdrachtscijfers het merendeel van de transacties weerspiegelen die onlangs hebben plaatsgevonden, zo voegde de directeur van het REIC eraan toe.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!