Door woekeraars bedreigde vrouw in Pattaya zoekt hulp bij de politie

PATTAYA:- Gisteren meldde zich een 31-jarige vrouw, Khun Ya, vergezeld door haar vriend en hun 3-jarige kind, na een angstaanjagende ontmoeting met woekeraars bij de politie van het tambon Nongprue.

Khun Ya legde uit dat ze meerdere leningen op haar naam had afgesloten namens meer dan tien kennissen. Geconfronteerd met dagelijkse rentetarieven tot wel 20%, werd ze verantwoordelijk gehouden voor de schulden toen haar vrienden met de noorderzon verdwenen.

In een recent incident was Ya 200 baht aan rente verschuldigd aan een groep die bekendstaat als BS Credit. Nadat ze om een ​​verlenging van één dag had gevraagd, kwam er een woekeraar bij huis in de woongemeenschap “Huay Ruam Village” in Oost-Pattaya, die dreigde haar kind mee te nemen als de betaling niet onmiddellijk werd gedaan. Uit angst voor de veiligheid van haar familie belde Ya de politie.

Agenten van Nongprue adviseerden haar om een ​​formele klacht in te dienen. Tijdens het politieverhoor kreeg ze een telefoontje van de woekeraars, die eisten dat ze binnen een uur betaald zouden worden. Na gespannen onderhandelingen verleenden ze haar een verlenging van twee dagen, maar ze drongen aan op onmiddellijke betaling van de achterstallige rente.

Khun Ya documenteerde de bedreigingen en gaf ze aan de politie als bewijs. De autoriteiten onderzoeken nu BS Credit en andere roofzuchtige kredietverstrekkers in het gebied. 

Het onderzoek is nog gaande.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!