Departement Nationale Parken van Thailand  gaat honderden apen uit het tambon Khao Takiab in de provincie Prachuap Khiri Khan verplaatsen

HUA HIN:- Het Ministerie van Nationale Parken, Natuur en Plantenbehoud bereidt zich voor op het vangen en verplaatsen van ongeveer 500 makaken uit het tambon Khao Takiab nadat een apenopvangcentrum bij het Huai Sai Wildlife Breeding Station is voltooid.

De stap is onderdeel van een voortdurende poging om de groeiende apenpopulatie in Khao Takiab aan te pakken, die een bron van overlast is geworden voor de lokale bewoners. Het initiatief is onderdeel van een beleid onder leiding van Dr. Chalermchai Sri-on, Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, gericht op het beheersen van de overbevolking van apen in de provincie Prachuap Khiri Khan.

Khun Atthapol Charoenchansa, directeur van het departement van Nationale Parken, en khun Surasak Anumethangkool, directeur van de afdeling natuurbehoud bezochten het Ban Hat Huadon in Hua Hin om de voortgang van het apenverblijf te inspecteren. Het verblijf, dat ongeveer 2 rai (0,8 acres) beslaat, zal naar verwachting binnen 180 dagen voltooid zijn.

Zodra de bouw is afgerond, beginnen de autoriteiten met het vangen van de apen, registreren ze ze en voeren ze sterilisatie uit voordat ze naar de nieuwe faciliteit worden verplaatst. Een recent onderzoek schat dat het Khao Takiab-gebied ongeveer 800 apen huisvest. Naast het nieuwe asiel werken ambtenaren aan het identificeren van verdere locaties voor extra faciliteiten om de impact van de apenpopulatie op lokale gemeenschappen te verlichten.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!