De politie van Thailand is het nu toegestaan om urine- of bloedmonsters af te nemen

BANGKOK:- De politie mag nu urine- of bloedmonsters nemen als chauffeurs weigeren in een blaastest te blazen, dit op grond van een nieuwe regeling die vrijdag (20 september 2024) in de Royal Gazette is gepubliceerd. Deze regeling vervangt de eerdere ministeriële regelingen uit 1994 en 2017, die vooral gericht waren op alcoholtestapparatuur.

De huidige aanpassing is bedoeld om de testprocedures aan te passen aan de moderne verkeerssituatie en om de effectiviteit van juridische maatregelen ter voorkoming van rijden onder invloed te verbeteren.

Volgens de nieuwe regels kan de politie, als een bestuurder weigert een ademalcoholtest af te leggen, om een ​​urinemonster vragen of hem naar het ziekenhuis sturen voor een bloedmonster. Voor urinetests is echter de toestemming van de bestuurder vereist en de politie moet ervoor zorgen dat het monster in een gecontroleerde omgeving en onder veilige omstandigheden wordt verzameld. De monsters worden vervolgens voor verder onderzoek naar een nabijgelegen ziekenhuis gestuurd.

Voor bloedonderzoek moeten agenten de bestuurder in kwestie voor medisch onderzoek naar een ziekenhuis brengen. Bestuurders die meer dan 50 milligram alcohol per 100 milliliter bloed hebben, of 20 mg voor personen onder de 20 jaar, worden als dronken beschouwd en zullen volgens de nieuwe regelgeving een boete krijgen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!