De “stoelendans” in het leger van Thailand zal snel zijn beslag krijgen

BANGKOK:- De lijst met kandidaten voor de militaire herschikking van dit jaar wordt naar verwachting binnen enkele dagen afgerond, aldus vicepremier en minister van Defensie, Khun Phumtham Wechayachai.

Phumtham reageerde recentelijk op geruchten over de jaarlijkse militaire reorganisatie van hoge officieren en geruchten dat de benoemingen al waren overeengekomen en ondertekend.

Volgens een bron presenteerde generaal Sanitchanog Sangkachantra, de secretaris voor defensie, afgelopen dinsdagavond  de lijst met senior kandidaten aan premier Paetongtarn Shinawatra. De lijst was door Khun Phumtham al beoordeeld.

De marinecommandant Admiraal Adung Phan-iam bleef bij zijn besluit om Admiraal Jirapol Wongwit, een speciaal marineadviseur die afstudeerde aan de Marine Academie Mürwik in Duitsland, te nomineren als de volgende marinecommandant, ondanks enige tegenstand binnen de marine en onder leden van de defensieraad.

Als hij wordt goedgekeurd, zou hij de eerste marinechef in de geschiedenis zijn die niet is afgestudeerd aan de Koninklijke Thaise Marine Academie in Samut Prakan. Het zou een langdurige traditie doorbreken en een precedent scheppen dat marinechefs in de toekomst afkomstig kunnen zijn van lokale of buitenlandse marineacademies.

“Het militaire herschikkingsproces is gebaseerd op principes, rede en geschiktheid. Het zal snel afgerond zijn,” aldus Phumtham.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!