Vijf grote virtuele banken strijden om de digitale kroon in Thailand

PATTAYA:- In Thailand wordt de race om de felbegeerde virtuele banklicenties steeds spannender. Vijf van de grootste spelers in de financiële sector hebben zich gepositioneerd om de digitale kroon te veroveren en de koers uit te zetten voor de financiële toekomst van het land.

Tot de concurrenten behoort onder meer het Golfconsortium, geleid door Khun Payong Srivanich, president van Krungthai Bank (KTB). Het consortium heeft al interesse getoond door samen met Gulf Energy Development en PTT Group een veelbelovend concept te presenteren.

Payong Srivanich legde uit dat hun virtuele bank tot doel heeft klanten te bedienen die geen of beperkte toegang hebben tot traditionele bankdiensten. Ondanks de uitdagingen die gepaard gaan met hogere kredietrisico’s, vertrouwt het consortium op innovatieve technologieën om deze risico’s specifiek te beheersen en zijn klanten de best mogelijke dienstverlening te bieden.

Ook Bangkok Bank (BBL), onder leiding van Khun Chartsiri Sophonpanich, toont grote belangstelling voor virtueel bankieren en doet momenteel specifiek onderzoek naar de behoeften van klanten.

Die deadline verstrijkt morgen en alle ogen zijn gericht op BTS Group, aangezien VGI, het reclame- en financiële imperium van BTS Group, plannen heeft om virtueel bankieren te betreden – mogelijk in samenwerking met een lokale financiële gigant.

Deze potentiële samenwerking zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor het financiële landschap van Thailand. Een andere speler in de digitale bankrace is CP Group. Het bedrijf wil de markt betreden via het TrueMoney-merk en wil gebruik maken van zijn uitgebreide retailnetwerk, waartoe ook 7-Eleven behoort.

Alibaba wil ook samenwerken met Ant Group om succesvol de digitale banksector te betreden. Een andere veelbelovende alliantie is die met SCB X, die de krachten bundelt met het Zuid-Koreaanse KakaoBank en de mondiale aanbieder WeBank om een ​​sterk virtueel bankaanbod te genereren.

Gulf blijft ook niet stilzitten en werkt samen met KTB, Advanced Info Service en PTT Oil and Retail Business om een ​​alomvattend financieel ecosysteem te creëren.

Last but not least is Sea Group (Thailand) ook op zoek naar licenties en plannen om de enorme database van Shopee te gebruiken om zijn virtuele bankdiensten te verbeteren. Sea Group opereert al succesvol met MariBank, dat een volledige digitale banklicentie heeft van de Monetary Authority of Singapore.

De komende dagen en weken zullen uitwijzen welke van de vijf giganten de virtuele banklicenties kunnen bemachtigen en hoe zij de digitale transformatie in de regio zullen stimuleren.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!