UPDATE | Generaal Prawit van de PPRP partij in Thailand geeft uiteindelijk schoorvoetend toe dat gelekte audioclip ECHT is

BANGKOK:- Een medewerker van Palang Pracharath Partij (PPRP) van de controversiële leider, generaal Prawit Wongsuwan heeft vandaag een politieklacht ingediend tegen twee personen voor het lekken en publiceren van een clip van Prawits afgeluisterde telefoongesprek. Prawit had eerder beweerd dat de clip nep was en hield vol dat deze was gemanipuleerd of gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie. 

De klacht, ingediend door PPRP-secretaris-generaal Paibul Nititawan bij het politiebureau van Hua Mark, was gericht op voormalig woordvoerder van de Pheu Thai Party Prompong Nopparit en Channel 9 TV-presentator Danai Ekmahasawat.

Lees ook> https://ollekebolleke.info/in-thailand-uitgelekte-video-over-de-stiekeme-gesprekjes-van-generaal-prawit-gaan-hem-problemen-geven/

Het beweert dat Prompong en Danai artikel 2 van de 21e order van het militaire regime uit 2006 hebben overtreden, dat de publicatie en het gebruik van gelekte telefoongesprekken verbiedt.

Oh boy, wat heb ik nu weer gezegd!

Danai speelde de audioclip af tijdens zijn tv-show “Inside Thailand” op 11 september. Het lijkt erop dat Prawit in gesprek is met Suttipong Julcharoen, adjunct-permanent secretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Tijdens zijn tv-show speelde Danai vier gelekte audioclips af van telefoongesprekken, naar verluidt van Prawit die met verschillende mensen sprak.

De clip die in de klacht van de politie wordt aangehaald, lijkt erop te wijzen dat Prawit de ambitie uitspreekt om premier te worden nadat hij jarenlang als zijn plaatsvervanger had gediend. De datum van de opname is onduidelijk, maar Prawit was tot de algemene verkiezingen van vorig jaar plaatsvervangend premier generaal Prayut Chan-o-cha.

Het feit dat alleen deze clip werd aangehaald in Prawits politieklacht, duidt op een stilzwijgende erkenning dat deze authentiek is.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!