2 Thais, 2 Indonesiërs in Indonesië betrapt met drugs, ze riskeren nu de doodstraf, wat de strenge drugswet van Indonesië benadrukt

BALI:- Vier mensen die zijn zeer recentelijk gearresteerd op drugsbeschuldigingen op het Indonesische vakantieoord Bali, riskeren de doodstraf, zo liet een woordvoerder van de antidrugsbrigade aan de verzamelde pers weten.

De politie arresteerden twee Thaise staatsburgers op de internationale luchthaven van het eiland voor het bezit van methamfetamine, ecstasy en crystal MDMA, vertelde Rudy Ahmad Sudrajat, hoofd van het drugsagentschap van Bali, aan verslaggevers.

“De drugs zouden worden overgedragen aan twee Indonesiërs die het hadden besteld”, zei hij.

Een van de Indonesische staatsburgers werd op 8 september gearresteerd op dezelfde luchthaven, terwijl een koerier, wiens nationaliteit niet werd gegeven, ook werd gearresteerd. Alle vier riskeren de doodstraf als ze schuldig worden bevonden, aldus Sudrajat.

Indonesië heeft een van de strengste drugswetten ter wereld, waaronder de doodstraf voor drugshandelaren.

Er zitten tientallen drugshandelaren in de dodencel in het land, waaronder een cocaïnesmokkelende Britse grootmoeder en een Filipijnse vrouw die wordt beschuldigd van heroïnesmokkel.

Indonesië voerde in 2016 voor het laatst executies uit, waarbij één Indonesiër en drie Nigeriaanse drugsgevangenen door een vuurpeloton werden gedood.

Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!