Het noordoosten van Thailand wordt deze week zwaar getroffen door nieuwe tyfoon

PATTAYA:- De meteorologische dienst heeft vandaag gewaarschuwd dat Thailand komende vrijdag opnieuw door een tyfoon getroffen zal worden, zeker met zware regenval, plotselinge overstromingen en aardverschuivingen tot gevolg. Naar verwachting zal het noordoosten de zwaarste klappen krijgen.

De woordvoerder van het Thais meteorologisch instituut, KhunThanasit Iam-ananchai, liet weten dat een depressie in het noordelijke deel van de Zuid-Chinese Zee naar het zuiden trekt en zich ontwikkelt tot een tropische storm.

“De verwachting is dat de storm vrijdag of eerder het noordoosten van Thailand zal bereiken, waarna hij stopt en een lagedrukgebied creëert”, aldus hij.

Hij zei dat het het noordelijke deel van de regio het hardst zal treffen, waardoor lagedrukgebieden in andere delen van het noordoosten en elders, waaronder de centrale, noordelijke en oostelijke regio’s, zullen ontstaan. Een sterke zuidwestmoesson zal waarschijnlijk het zuiden treffen.

Dit volgt nadat tyfoon Yagi chaos veroorzaakte in Noord-Vietnam, Laos, Thailand en Myanmar, waarbij meer dan 500 mensen omkwamen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!