De Wat Ratchabophit in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft de knoop doorgehakt en verbiedt trouwfoto’s

BANGKOK:- In een opvallende zet om de uitstraling van het heiligdom te behouden, bracht de abt van de Wat Ratchabophit-tempel een statement uit, dat huwelijksceremonies en fotoshoots vóór de bruiloft nu strikt verboden zijn op het tempelterrein. 

Op sociale media gonsde het van misleidende geruchten, maar de tempel heeft het glashelder gemaakt: het is een no-go voor huwelijksfeesten.

De abt van de Wat Ratchabophit Sathitmahasimaram uitte een ​​vergaande uitspraak, waarmee hij de feiten rechtzette. De vereerde tempel benadrukte dat alleen activiteiten die in lijn zijn met boeddhistische tradities toegestaan ​​zouden zijn, en dat ook alleen met voorafgaande goedkeuring volgens de tempelvoorschriften.

Huwelijksceremonies? Absoluut niet! 
De enige evenementen die zijn toegestaan, zijn verdienstelijke activiteiten zoals het aanbieden van aalmoezen aan monniken of het chanten van geschriften. En voor degenen die dachten dat ze stiekem een ​​ringuitwisseling of watergietritueel konden uitvoeren, denk nog eens goed na! De tempel wil daar niets van weten en staat erop dat dit verboden is in zijn heilige hallen.

De tempel onderdrukte alle roddels en waarschuwde dat elke verspreiding van verkeerde informatie niet alleen ongeoorloofd is, maar ook fel wordt afgekeurd. En denk er niet eens aan om het personeel om te kopen, ze hebben strikte orders om geld of geschenken te weigeren voor het ondersteunen van verdienstelijke inspanningen.

Daar was nog niet alles mee gezegd!
De abt haalde ook een ferme streep door commerciële fotografie, videografie en productreclame. Haal een stunt uit die de vrede verstoort en de tempel zweert de lokale overheidsfunctionarissen in te schakelen om de daders aan te pakken.

Kleed u netjes aan bij een bezoek aan de tempel te maken, maar wel betamelijk en eetbaar. De tempel verwacht van bezoekers dat ze Thaise tradities eren en zich respectvol gedragen. Heilige plaatsen gebruiken als achtergrond voor koppelfoto’s of entertainment? Absoluut niet,

In een bevestigende verklaring benadrukte de tempel dat het absoluut geen banden heeft met een bedrijf dat religieuze ceremonies, bruiloften of andere dubieuze vieringen verkoopt. Misleidende beweringen die anders suggereren, worden onderzocht en mogelijk gerechtelijke stappen ondernomen, zo meldde het Thaise forum Matichon.

Als u iemand ziet die dubieuze beweringen uit of zich op onbetamelijke manier gedraagt ​​die de reputatie van de tempel aantasten, meld dit dan onverkwikkelijk bij het Secretariaat van de Opperste Patriarch. De boodschap is luid en duidelijk: respecteer de heiligheid van Wat Ratchabophit!

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!