Activist Mike Rayong blijft vechten voor gerechtigheid maar verlaat Thailand uit angst voor zijn leven!

RAYONG:- De Thaise activist Mike Rayong, ook bekend als Panupong Jadnok, heeft in een emotionele verklaring aangekondigd dat hij Thailand verlaat uit angst voor zijn veiligheid. Deze drastische beslissing was voor hem allesbehalve gemakkelijk, omdat hij niet alleen zijn huis, maar ook zijn geliefde moeder achterlaat. 

In een aangrijpende Facebook-post sprak Rayong zijn aanhangers toe en beschreef hij de pijnlijke realiteit van zijn vertrek.

“Deze beslissing kwam niet voort uit een verlangen om te ontsnappen, maar uit een wanhopige zoektocht naar een veiliger leven”, legde Rayong uit, waarmee hij de ondraaglijke omstandigheden benadrukte waarin hij en vele andere activisten in Thailand moeten leven.

Hij maakte duidelijk dat de onrechtvaardige rechtssystemen en de repressieve politieke situatie in zijn thuisland hem tot deze stap dwongen. Rayongs woorden over het afscheid van zijn moeder waren bijzonder ontroerend. 

Hij beschreef haar als zijn meest waardevolle bezit en noemde de gedwongen scheiding ‘onbeschrijfelijk pijnlijk’. ‘Ik laat niet alleen een land achter, maar ook de laatste verbinding die ik in mijn leven heb’, zei hij, ter illustratie van de emotionele pijn die zijn beslissing met zich meebrengt.

Ondanks de moeilijke omstandigheden blijft Rayong optimistisch en heeft hij de wens geuit om ooit terug te keren naar Thailand. 

“Ik hoop dat ik op een dag de kans krijg om voor mijn moeder te zorgen en haar een betere toekomst te bieden”, legt de activist uit.

Zijn boodschap eindigt met een oproep tot mondiale solidariteit voor de vrijlating van politieke gevangenen in Thailand, terwijl hij pleit voor de rechten en vrijheden van alle burgers. Rayong wil een stem zijn voor de onderdrukten in Thailand en hoopt het internationale bewustzijn over de kwalen van het land te vergroten.

Zijn hartstochtelijke oproep roept de internationale gemeenschap op om de wetten in twijfel te trekken en op te komen voor de ruim 30.000 politieke gevangenen die lijden onder het huidige regime.

Voor Mike Rayong is het verlaten van Thailand een zaak van het hart, een beslissing die verstrekkende gevolgen heeft voor zijn familie, zijn thuisland en de beweging voor vrijheid en mensenrechten.

In een wereld waar de stemmen van de onderdrukten vaak niet worden gehoord, blijft Rayong een standvastige strijder voor gerechtigheid.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!