Inwoners van het in Noord-Thailand gelegen Chiang Rai vragen om hulp bij het verwijderen van de modder

CHIANG RAI:- Inwoners van een dorp in het district Mae Sai in Chiang Rai hebben de autoriteiten opgeroepen om hen te helpen meer dan een meter modder uit hun huizen te verwijderen nadat het overstromingswater was gezakt.

Mensen in het dorp Ban Tham Pha Jom klaagden dat hun huizen tot aan het plafond van de eerste verdieping vol modder stonden. In sommige huizen had de overstroming de tweede verdieping bereikt.

Een heel dorp in Tambon Wiang Phang Kham, dat aan de Sai-rivier ligt, was tot aan de tweede verdieping onder de modder bedolven. Op de wegen in het dorp waren wrakken van motorfietsen en boomtakken te zien die gedeeltelijk uit de dikke, dichte modder kwamen die begon af te zetten als vaste grond waarop mensen konden lopen.

Het dorp werd bewoond door ongeveer 2000 lokale bewoners en arbeiders van buitenaf. De bewoners zeiden dat ze wilden dat overheidsfunctionarissen zo snel mogelijk zouden komen helpen de grond te verwijderen.

Ze zeiden dat de modder hun huizen hadden gevuld, waardoor het moeilijk was om het eruit te graven. Bovendien wisten ze niet zeker of hun huizen zouden instorten tijdens het opruimen van de grond.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!