Grote brand op cannabisplantage in Zuid-Thailand 

PHUKET:- Een verwoestende brand in een pakhuis dat werd gebruikt voor het kweken van cannabis leidde gistermorgen tot een grote brandweeractie en veroorzaakte meer dan 3 miljoen baht aan schade. De brand werd rond 07.25 uur ontdekt in het tambon Sri Sunthon en de hulpdiensten werden onmiddellijk ter plaatse geroepen.

Luitenant Thanyaphisit Muangchan van het politiebureau van Thalang was één van de eersten ter plaatse. Samen met de brandweereenheden uit de gemeenten Sri Sunthon en Choeng Thale vochten de hulpdiensten tegen de metershoge vlammen en de dikke zwarte rook die uit het gebouw stroomde.

Brandweerlieden moesten speciale apparatuur gebruiken om de rook om te leiden en de brand effectief te beheersen, wat meer dan 45 minuten duurde.

Uit eerste onderzoeken blijkt dat een elektrische kortsluiting de oorzaak van de brand zou kunnen zijn. Bij aankomst zagen de brandweerlieden dat het elektrische paneel in brand vloog. “De faciliteit was uitgerust met een automatisch systeem voor irrigatie en temperatuurcontrole, wat de complexiteit van de operatie verhoogde”, zo legt een woordvoerder van de brandweer uit.

Khun Isarapong, een 29-jarige ondernemer die het magazijn al ruim een ​​jaar huurde, was in shock. “Alles wat ik had gebouwd is vernietigd”, zei hij, zichtbaar geschokt door de gebeurtenis. Forensische experts uit Phuket zijn ter plaatse om een ​​gedetailleerd onderzoek uit te voeren en de exacte oorzaak van de brand vast te stellen.

Gelukkig raakte niemand gewond bij de brand. Politie en brandweer zullen nauw blijven samenwerken om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen en de veiligheidsmaatregelen voor dergelijke voorzieningen te herzien.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!