Aanval van een wilde olifant eist het leven van een 71-jarige man in Centraal-Thailand 

KANCHANABURI:- Gisteren vond er een tragisch incident plaats in Oost-Thailand, wat de plaatselijke gemeenschap behoorlijk aangreep. Een 71-jarige man die op zijn motorfiets reed, werd aangevallen door een wilde olifant en verloor daarbij het leven.

Het incident gebeurde in de vroege ochtenduren op snelweg 3199 in het district Sri Sawat, toen de man tijdens het nemen van een bocht plotseling het dier tegenkwam. Buurtbewoners namen onmiddellijk contact op met natuurbeschermers van de Mae Lamun Protection Unit nadat ze hoorden van het ernstige ongeval.

Reddingsteams vonden de motorfiets van het slachtoffer omgevallen op de weg, terwijl de ernstig gewonde man, geïdentificeerd als Somkorn, die in het naburige dorp 2 woont, in een greppel werd ontdekt.

Ondanks de inspanningen van de artsen van het Tha Kradan Ziekenhuis en het dorpsveiligheidsteam om de gewonde man te redden, bezweek Somkorn op weg naar het ziekenhuis aan zijn ernstige verwondingen. Voorlopig onderzoek suggereerde inwendige bloedingen veroorzaakt door de aanval van de olifant.

Phaitoon Intraboot, hoofd van natuurreservaat Salak Phra merkte op dat dit geen op zichzelf staand incident was en riep op tot een groter bewustzijn van de gevaren van wilde dieren in de omliggende gebieden.

De autoriteiten vermoeden dat Somkorn de olifant niet op tijd heeft opgemerkt, wat tot dit tragische ongeval heeft geleid, waarbij het dier hem in shocktoestand vertrapte.

De familie van Somkorn heeft inmiddels de doodsoorzaak aanvaard en het lichaam is overgedragen aan familieleden voor de begrafenisceremonie.

De autoriteiten zijn nu verplicht maatregelen te nemen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen en de veiligheid van de omwonenden te waarborgen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!