Overheid Thailand waarschuwt plunderaars en oplichters voor ernstige gevolgen tijdens de watercrises 

BANGKOK:- Mensen die stelen of anderen misleiden om geld te geven tijdens de overstromingscrisis, zullen zware straffen krijgen, waarschuwde het Ministerie van Burgerrechtenbescherming en Rechtsbijstand van het kantoor van de procureur-generaal.

De directeur-generaal van het departement, Khun Kosonlavat Intujunyong, deed de opmerking na een nieuwsbericht dat dieven, de zogenaamde “bende zeehonden”, overstroomde woningen in het Mae Sai-district van Chiang Rai beroofden. Sommige criminelen grepen ook de kans aan om mensen te misleiden om donaties te doen.

“Ik zou willen dat iedereen die van plan is om tijdens deze crisis een misdaad te plegen, stopt met het veroorzaken van meer problemen voor degenen die al zoveel verloren hebben. Ze zullen onverbiddelijk zware straffen krijgen”, zei hij.

Kosonlavat citeerde het Wetboek van Strafrecht en legde uit dat mensen die in een normale situatie spullen stelen, maximaal drie jaar gevangenisstraf en maximaal 60.000 baht boete riskeren.

De straf voor diefstal in situaties met brand, explosies, overstromingen, ongelukken in het openbaar vervoer en andere crises, is maximaal zeven jaar gevangenisstraf en een boete van 140.000 baht.

Het stelen van vee, buffels en landbouwmachines zou de daders maximaal 10 jaar gevangenisstraf en maximaal 200.000 baht aan boetes opleveren, voegde hij toe.

Kosonlavat merkte op dat mensen die anderen misleiden om donaties te doen, zware straffen zouden krijgen als aanklagers oordelen dat hun gedrag een risico voor de samenleving vormde in tijden van crisis. De rechtbank zou zware straffen opleggen voor dergelijke misdaden, waarschuwde hij.

Het Ministerie van Burgerrechtenbescherming en Rechtsbijstand bereidt zich voor om veel problemen op te lossen zodra het overstromingswater is gezakt, zoals schade aan landbouwpercelen en schuldenproblemen, voegde hij toe.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

2 gedachten aan “Overheid Thailand waarschuwt plunderaars en oplichters voor ernstige gevolgen tijdens de watercrises ”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!