Motorbende in Hua Hin gearresteerd na het maken van wheelie’s in de luchthaventunnel

HUA HIN:- Leden van een grote fietsgroep, bekend als de “Ice Throne”, zijn op de bon geslingerd na het “jongleren” in de luchthaventunnel van Hua Hin. Het voorval vond eerder deze week plaats, waarbij de groep naar verluidt betrokken was bij gevaarlijk fietsen, waaronder wheelies, op Phetkasem Road in de buurt van de tunnel.

Screenshot

Generaal Naiwat Padermchit, commandant van de provinciale politie regio 7, onthulde dat de politie van Cha-am zijn bureau had gewaarschuwd voor de activiteiten van de bende, een groep motorrijders uit de provincie Ratchaburi. De groep was naar Hua Hin gereisd voor een ontspannende trip toen de stunt werd uitgevoerd.

Een onderzoek naar de groep leidde de autoriteiten naar een Facebookpagina, “BearBike Corporate (Ice Throne)”, gerund door de leider van de bende, Khun Yosapat (achternaam niet vermeld), een 32-jarige inwoner van de provincie Saraburi. 

Op 9 september ontmoetten agenten van het politiebureau van Cha-am de Yosapat in het district Pak Tho, Ratchaburi, om meer informatie te verzamelen. Het werd bevestigd dat Ice Throne, bestaande uit ongeveer 20-30 leden, zich had afgesplitst van een andere groep, “Entertainment Riders Ratchaburi Zone”, na interne meningsverschillen.

De groep had hun reis via sociale media georganiseerd, met plannen om elkaar te ontmoeten in Rajabhakti Park in Hua Hin. Later werd er op sociale media een posting met hun capriolen geplaatst, wat leidde tot veel aandacht in de kroeg.

Generaal Naiwat benadrukte dat het onderzoek nog steeds gaande is, maar bewijs suggereert dat Saranyoo alleen handelde bij het uitvoeren van de stunt, zonder voorafgaande kennis van andere groepsleden. De andere deelnemers gaven toe illegaal te hebben geparkeerd bij de tunnel en kregen elk een boete van 500 baht, de maximale straf onder de Wegenverkeerswet.

Nadat Saranyoo, bekend had de wheelie uit opwinding uitgevoerd had en vertelde dat hij eerder soortgelijke stunts op andere locaties had uitgevoerd, werd hij gearresteerd. Hij stemde ermee in zijn motorfiets als bewijs in te leveren en beloofde geen stunts meer in het openbaar uit te voeren.

De politie bevestigde dat er verdere juridische stappen zullen worden ondernomen tegen alle betrokkenen.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!