De Nederlandse 67-jarige schilder Peter Klashorst die vele jaren in Pattaya en Cambodja woonde, is gisteren in Amsterdam overleden. 

AMSTERDAM:- Peter Klashorst is woensdag op 67-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft uitgever Jaap Holtzapffel, een goede vriend van de beeldend kunstenaar, op Facebook. Klashorst overleed in het AMC-ziekenhuis in Amsterdam, waar hij eind augustus was opgenomen. Jaap Holtzapffel heeft de doodsoorzaak niet bekendgemaakt.

Klashorst werd in 1957 in Santpoort geboren. Hij vertrok op jonge leeftijd naar Amsterdam, waar hij al op zijn veertiende toelatingsexamen voor de Gerrit Rietveld Academie deed. Drie jaar later werd hij aangenomen. Ook werd hij een bekende naam in de Amsterdamse krakersbeweging.

De kunstenaar werd in de jaren tachtig bekend met zijn kleurrijke kunstwerken. Klashorst tekende, schilderde en fotografeerde. Veel van zijn werk was seksueel getint.

Peter Klashorst reisde veel. 
In 2000 werd hij in Senegal gearresteerd omdat hij tot zedeloosheid zou hebben aangezet. Hij werkte in het conservatief islamitische land met lokale modellen die naakt voor hem poseerden. Hij kwam op borgtocht vrij en vluchtte naar Gambia.

De laatste jaren woonde Klashorst het grootste deel van de tijd in Thailand. Klashorst had hiv. In een interview met Het Parool vertelde hij vorig jaar dat Nederland voor hem te duur was geworden door zijn ziekte.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!