Bangkok opent zijn 50e voedselbank en levert 2 miljoen maaltijden aan de behoeftige medemens

BANGKOK:- In het district Saphan Sung werd deze week de 50e voedselbank geopend, wat een belangrijke mijlpaal markeert voor het Bangkok Food Bank-initiatief, dat al meer dan 2 miljoen maaltijden aan mensen in nood heeft gegeven.

De gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt leidde de opening op het districtskantoor van Saphan Sung, waarmee het doel van het project werd bereikt om in elk district van Bangkok een voedselbank op te richten.

De Bangkok Food Bank verzamelt overtollig voedsel en verdeelt het gratis onder kwetsbare bevolkingsgroepen. Het voedsel wordt verstrekt in een minimarktachtige omgeving waar ontvangers de artikelen kunnen selecteren die ze nodig hebben, aldus de website van de organisatie.

Chadchart benadrukte dat het project meer dan 2 miljoen maaltijden, wat neerkomt op ongeveer 500.000 kilo voedsel, heeft verdeeld onder geregistreerde kwetsbare groepen in de stad.

“Om de duurzaamheid van het project te behouden, moeten we het vertrouwen hebben van de mensen die aan de bank doneren, dat hun donatie terechtkomt bij mensen die het nodig hebben.

Chadchart wees er ook op dat veel inwoners van Bangkok nog steeds geen toegang hebben tot voldoende voedsel, ondanks dat de helft van al het geproduceerde voedsel overtollig is. Het project is erop gericht deze kloof te dichten door voedsel en andere basisbehoeften efficiënt over te dragen aan degenen die het nodig hebben. 

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Eén gedachte over “Bangkok opent zijn 50e voedselbank en levert 2 miljoen maaltijden aan de behoeftige medemens”

  1. Mooi werk zal op veel plaatsen wel nodig zijn altijd denken aan je medemens er is zoveel ellende in de wereld jammer kunnen we niet iedereen helpen wij doen onze bijdrage in Pattaya

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!