Koninklijke Thaise marine zet speciale troepen in voor noodhulp bij overstromingen in Noord-Thailand 

SATTAHIP:- Gisteren heeft het Marine commando speciale oorlogsvoering van de Koninklijke Thaise marine zijn eerste eenheid naar de provincie Chiang Rai gestuurd om te helpen bij de voortdurende hulpverlening na de overstromingen. Het team, dat bestaat uit controle- en ondersteuningseenheden en speciaal operatiepersoneel, werd vervoerd door een C-130 militair vliegtuig vanaf luchthaven U-Tapao. 

Uitgerust met opblaasbare boten met een stijve romp en tactische opblaasbare boten, zal de eenheid de lokale autoriteiten helpen bij het bereiken van door overstromingen getroffen gebieden.

Er werden ook Navy SEALs op pad gestuurd om de Mekong Riverine Unit te ondersteunen, aangezien ernstige overstromingen bewoners hebben ontheemd en wijdverbreide schade aan landbouwgrond hebben veroorzaakt. De operatie is gericht op het bereiken van gebieden die zijn afgesneden door het stijgende water. 

Daarnaast heeft het Marine Corps van de marine twee Amphibious Assault Vehicles (AAV’s) ingezet om bewoners te evacueren en essentiële benodigdheden te leveren. De AAV’s, die tot 25 volledig bewapende soldaten kunnen vervoeren, zijn ideaal voor het navigeren op zowel land als water, waardoor ze cruciaal zijn voor de hulpverlening.

De amfibische aanvalsvoertuigen zijn uitgerust voor zowel land als op het water, en worden door het Marine Corps van de marine ingezet om mens en dier te evacueren en essentiële benodigdheden te vervoeren te midden van ernstige overstromingen in Chiang Rai.

De marine stuurde ook een vloot van 20 waterduwvaartuigen om districten langs de Ing-rivier te helpen, waaronder Pa Taet, Thoeng, Khun Tan, Phaya Mengrai en Chiang Khong. Deze vaartuigen werken aan het versnellen van de afvoer van overstromingswater in de Mekong-rivier.

Schout-bij-nacht Weerudom Muangjeen, woordvoerder van de Royal Thai Navy, verklaarde: “Onder leiding van admiraal Adung Phanueam zetten we ons volledig in om de impact van de overstromingen te beperken. Onze hulpacties zullen doorgaan totdat de omstandigheden verbeteren, met extra middelen paraat om onmiddellijke hulp te bieden.”

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!