Thailand gaat over tot de uitbetaling van 10,000 baht in digitaal portemonnee systeem, de uitrol zou herstel kunnen stimuleren bij dalende restaurantverkopen

PATTAYA:- Khun  Thaniwan Kulmongkol, voorzitster van de Thaise restaurant associatie, uitte haar bezorgdheid over de aanhoudende daling van de consumentenbestedingen in de restaurantsector, waarbij de totale omzet onder de 50% daalde.

Thaniwan drong er bij de Thaise overheid op aan om meer gedetailleerde uitleg te geven in haar 10 urgente beleidsmaatregelen, in plaats van vage contouren. Ze steunde maatregelen om het MKB te helpen, met name bij het aanpakken van het probleem van goedkope geïmporteerde goederen die de markt overspoelen, die nu buitenlandse bedrijven omvat die concurreren met Thaise restaurants en de Chinese TEMU-applicatie.

Verder benadrukte Thaniwan dat de Thaise overheid naar de getroffen bedrijven moet luisteren en de wetten strikt moet handhaven.

De Thai Restaurant Association heeft drie dringende verzoeken aan de overheid: 
1) Herzie de verhoging van het landelijke minimumloon naar 400 baht, die op 1 oktober via het tripartiete comité ingaat, omdat dit bedrijven verder zou kunnen belasten.
2) Beperk of beperk energiekosten, zoals elektriciteitsrekeningen.
3) Versnel de uitbetaling van de begroting voor 2024-2025, zodat er meer geld in de economie circuleert en de consumentenbestedingen snel toenemen.

Thaniwan benadrukte dat de koopkracht van de restaurantindustrie zwak blijft, waarbij sommige regio’s, zoals het noorden en noordoosten, zelfs nog steilere dalingen zien. 

Ze hoopt dat deze maand geplande distributie van digitale portemonnees van 10,000 baht door de overheid de uitgaven stimuleren en drong er bij de regering op aan om deze fondsen te laten gebruiken in allerlei soorten restaurants, niet alleen grote merken met veel middelen, maar ook kleine familiewinkels.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!