Politie in Noordoost-Thailand komt pijlsnel actie bij een ontvoering door “loansharks” waarbij losgeld werd geeist

UDON THANI:- Tijdens een supersnelle operatie heeft de politie van Udon Thani onlangs op dappere wijze een bende woekeraars opgepakt die een onschuldige vrouw hadden ontvoerd om losgeld af te persen.

De dramatische reddingsoperatie vond eergisteren plaats en eindigde met de redding van 53-jarige Khun Sasithorn alias “Tim”, een vrouw die was ontvoerd in plaats van haar jongere zus. Ze kwam in een moeilijke financiële situatie terecht en sloot in 2018 een lening van 200.000 baht af.

De ontvoerders, onder leiding van de 40-jarige “loanshark” Buppaj Ritmaha en zijn dochter, de 36-jarige Khun Jirapriya Phakphin, bestormden het huis van Tim in Ban Phia Pu en ontvoerden haar met bruut geweld terwijl ze vluchtten in een oranje Nissan Navara pick-up. .

Ze eisten aanvankelijk 170.000 baht voor de vrijlating van de gegijzelde maar verlaagden het bedrag tot 30.000 baht nadat de moeder van Tim, de 79-jarige Khun  Daeng Singhkhon, aanhoudend onderhandelde.

De politie werd snel op de hoogte gebracht en organiseerde een krachtige troepenmacht van dertig gewapende officieren die de vluchtelingen achtervolgden. Ze volgden de verdachten naar een afgelegen bosgebied nabij de Wat Tham Sai Bat-tempel, wat leidde tot een spannende achtervolging.

Uiteindelijk werden de vier daders opgepakt en naar het politiebureau gebracht.

Ondertussen werd Tim in kritieke toestand met ernstige verwondingen aangetroffen en wordt ze nu behandeld in het Kumphawapi-ziekenhuis. Naast haar verwondingen lijdt ze naar verluidt ook aan een hersenbloeding als gevolg van het geweld dat ze tijdens haar ontvoering heeft ondergaan.

Het incident schokte niet alleen de lokale gemeenschap, maar riep ook vragen op over de veiligheid en gevaren van woekeraars. De politie roept alle burgers op om waakzaam te zijn en niet bang te zijn om in soortgelijke situaties tijdig hulp te zoeken.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Politie in Noordoost-Thailand komt pijlsnel actie bij een ontvoering door “loansharks” waarbij losgeld werd geeist”

  1. ”De politie roept alle burgers op om waakzaam te zijn en niet bang te zijn om in soortgelijke situaties tijdig hulp te zoeken.” Maar waar moeten ze die hulp zoeken ? dat mag ook vermeld worden dan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!