Thailand wint brons op 4×100 meter hardlopen voor mannen op WK atletiek voor junioren

PATTAYA:- Gister las uw nieuwsbeer in de Thaise media dat het estafetteteam voor mannen tijdens de discipline 4×100 meter hardlopen een bronzen medaille had gewonnen op het WK atletiek voor u20 in Peru. Het team finishte in 39,39 seconden en behaalde daarmee de derde plaats in de finale.

Het estafetteteam, bestaande uit “Bew” Puripol Boonson, “Bird” Weerayut Daenkhanob, “Best” Sarawut Nuansi en “Tata” Chutitath Pruksorranan, had eerder een nieuw Thais nationaal juniorenrecord gevestigd door hun heat te winnen met een tijd van 39,56 seconden, waarmee ze op de tweede plaats eindigden in de heats, net achter Jamaica.

In de finale zette het Thaise team hun sterke prestatie voort. Bew Puripol, die het ankerbeen liep, sprintte in de laatste meters voor de concurrenten uit om het brons veilig te stellen met een ander nationaal record van 39,39 seconden. Jamaica won goud met een tijd van 39,18 seconden en het Verenigd Koninkrijk pakte zilver met 39,21 seconden.