Twee maanden gratis met de elektrische BRT bus door Bangkok 

BANGKOK:- Passagiers kunnen twee maanden lang gratis gebruik maken van het vernieuwde Bus Rapid Transit (BRT)-systeem van Bangkok, zo maakte een functionaris van het transportbedrijf gisteren (1 september 2024) bekend. De nieuwe elektrische bussen, die gisteren in gebruik zijn genomen, vervangen de eerdere voertuigen op aardgas die al ruim veertien jaar in gebruik zijn.

Er zijn ook twee extra haltes opgezet, één op het knooppunt Chan-Narathiwat en de andere op het knooppunt Ratchada-Narathiwat, om de toegankelijkheid en connectiviteit binnen de stad te verbeteren. De dienst, beheerd door Bangkok Mass Transit System Plc (BTSC), dat ook verantwoordelijk is voor de BTS Skytrain, is dagelijks beschikbaar van 06.00 uur tot 22.00 uur.

De BTSC, die onlangs een aanbesteding won voor de concessie van het 15,9 kilometer lange BRT-systeem van Sathon Road naar Ratchaphruek Road, won het contract met een bod van 465 miljoen baht met het laagste bod bij de BMA.

De nieuwe bussen zijn barrièrevrij ontworpen en bieden ook gemakkelijke toegang voor mensen met een handicap. Ook zijn ze uitgerust met de nieuwste technologie zoals vijf beveiligingscamera’s en GPS-systemen. 

Hoewel de definitieve tarieven voor de BRT-dienst nog moeten worden vastgesteld, heeft vice-gouverneur Wisanu Subsompon van Bangkok al aangegeven dat het tarief naar verwachting 15 baht per rit zal bedragen.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!