Thailand heeft de bouw van drie grote cruise-havens in de planning staan

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Marine heeft plannen aangekondigd om drie grote cruisehavens te ontwikkelen om het cruisetoerisme te stimuleren. De projecten maken deel uit van een alomvattend plan gericht op het maximaliseren van de economische voordelen van het toenemende cruise-toerisme.

Een van de belangrijkste projecten is de ontwikkeling van een cruiseterminal op Koh Samui in de provincie Surat Thani. Op een oppervlakte van 47 rai (7,52 hectare) worden constructies gebouwd die een levensduur van 30 jaar zullen hebben. 

Het is de bedoeling dat de terminal jaarlijks 200.000 tot 400.000 toeristen en maximaal 240 cruiseschepen zal huisvesten. Met een geschatte economische waarde van 46 miljard baht over 30 jaar wordt een winstgevendheid van ruim 15 procent verwacht. De start van de bouw is gepland in 2029 en de officiële opening in 2032.

Een ander project betreft de uitbreiding van de diepzeehaven in Phuket, die naar verwachting eind 2024 gereed zal zijn. De uitbreiding omvat onder meer het uitbreiden van het dok en het verdiepen van het vaarkanaal om de grootste cruiseschepen in Azië te kunnen huisvesten. De gemoderniseerde haven zal functioneren als een hybride haven, die zowel als thuishaven als aanloophaven kan dienen.

Het derde project richt zich op de Bali Hai Pier in Pattaya, in Oost-Thailand. Hier moet een hybride haven worden gebouwd die tot 4.000 passagiers per uur kan verwerken en tegelijkertijd twee grote cruiseschepen kan ontvangen. De start van de bouw is gepland in 2026 en de ingebruikname in 2031.

De voorbereidende onderzoeken voor alle projecten zijn afgerond en het Marinedepartement heeft de onderzoeksrapporten ter beoordeling doorgestuurd naar het State Enterprise Policy Office. De projecten zullen naar verwachting eind 2024 ter goedkeuring worden voorgelegd.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Thailand heeft de bouw van drie grote cruise-havens in de planning staan”

  1. Ls
    Het derde project richt zich op de Bali Hai Pier in Pattaya, in Oost-Thailand. Hier moet een hybride haven worden gebouwd die tot 4.000 passagiers per uur kan verwerken en tegelijkertijd twee grote cruiseschepen kan ontvangen

    Hoe willen ze dat voor elkaar krijgen.
    4000 personen per uur😱😱😱
    Het duurt minimaal een uur voordat zo een schip leeg is.!
    En dan … Waar heen ??
    Al die mensen pattaya in ??
    Ze zullen bedoelen 4000 per dag
    Lijkt me meer logisch.

    Maar dan nog!

    Afwachten maar weer
    Thailand hé
    Elke dag weer wat anders..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!