De Five Star Cinema in Korat vertoont na 29 jaar de laatste voorstelling 

NAKHON RATCHASIMA:- Het laatste hoofdstuk is gesloten voor de geliefde Five Star Cinema in Korat, een geliefde locatie voor lokale studenten en inwoners die daar graag naar het witte doek kwamen kijken.

Enkele dagen terug, donderdag om precies te zijn, was de laatste vertoning in het iconische theater, dat bezweek onder de concurrentie van centrale investeerders en streamingdiensten.

Five Star Cinema, gelegen bij de kruising van de Chai Narong Gate naast het Panjadara Hotel in Nakhon Ratchasima (Korat), opende oorspronkelijk 29 jaar geleden in 1994 haar deuren. Oorspronkelijk was het een motordealer, maar het transformeerde in een bioscoop met meerdere zalen en werd een vaste waarde in de gemeenschap.

Het complex herbergt ook een supermarkt, hotel, restaurants en verschillende winkels, en biedt een one-stop-bestemming voor filmbezoekers. De bioscoop had vier zalen, wisselde dagelijks van 10.40 tot 22.00 uur films en was de laatste lokale bioscoop in Korat.

Ondanks zijn populariteit had Five Star Cinema moeite om te concurreren met de toestroom van centraal gefinancierde multiplexen en winkelcentra die de afgelopen jaren zijn ontstaan. Met meer dan 30 bioscopen die nu in de provincie actief zijn, behoort Korat tot de top in de regio wat betreft het aantal theaters. Deze nieuwe bioscopen hebben agressieve marketingstrategieën aangenomen, waaronder concurrerende ticketprijzen, waardoor het voor de lokale bioscoop moeilijk is om bij te blijven.

De sluiting markeert het einde van een tijdperk voor de bioscoopcultuur van Korat, die de afgelopen decennia aanzienlijke veranderingen heeft ondergaan. Een lid van de gemeenschap blijft achter met herinneringen aan de eenvoudigere tijden waarin een bezoek aan de lokale bioscoop een gekoesterd tijdverdrijf was, zo las Olleke Bolleke in het Thaise KhaoSod.

Olleke Bolleke in de Isaan

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!