Politie in Centraal-Thailand onder vuur na bezoek aan prostituees en afpersing

AYUTTHAYA:- Vijftien politieagenten zijn overgeplaatst in afwachting van het onderzoek nadat vier agenten van een speciale eenheid in Ayutthaya ervan werden beschuldigd twee vrouwen te hebben afgeperst nadat ze hen hadden benaderd voor seks.

Khun Ekkapop Laungprasert, oprichter van de Facebookpagina Sai Mai Tong Rot en adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken, sleepte een 27-jarige vrouw mee om bij kolonel Ekkarat Aunjaroen, de plv.  commandant van de provinciale politie van Ayutthaya, aangifte te doen tegen vier politieagenten wegens afpersing.

Volgens het slachtoffer werd ze benaderd door een man die haar om seksuele diensten vroeg voor 1.500 baht. Nadat ze met elkaar naar bed waren geweest, vroeg de man om zijn geld terug, maar zij weigerde. De man identificeerde zich vervolgens als een politieagent en dreigde haar te arresteren voor prostitutie.

De man nam haar, samen met een andere vrouw die op hetzelfde moment zijn vriend seksuele diensten verleende, mee naar de speciale eenheid van het politiebureau van de provincie Ayutthaya.

Daar dwongen vier agenten, waaronder de man en zijn vriend, de twee vrouwen om het geld plus nog eens 20.000 baht terug te geven, zodat de politie de zaak kon “vergeten”. De vrouwen onderhandelden over een bedrag van 5.000 baht en betaalden 4.000 baht contant en de rest via een online overschrijving.

De vier mannen eisten echter dat de vrouwen hen maandelijks geld zouden sturen en gratis seks zouden hebben met andere politieagenten. De vrouwen weigerden dit en werden meerdere malen bedreigd met aanklachten wegens prostitutie, aldus één van de slachtoffers.

De Facebookpagina werkte samen met de provinciale politie van Ayutthaya, wat resulteerde in de overplaatsing van 15 agenten van de speciale operatie-eenheid van het agentschap, waar de vier mannen deel van uitmaken, naar het hoofdkwartier totdat het onderzoek is afgerond.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!