De Para-taekwondo-atleet, Khun Khwansuda Phuangkitcha wint eerste medaille voor Thailand op Paralympische Spelen in Parijs

PARIJS:- Khun Khwansuda Phuangkitcha won de eerste bronzen medaille voor het Thaise team in het 47 kg vrouwen taekwondo-evenement (K44-categorie – Gehandicapt in één arm vanaf de pols) op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Khwansuda, een toegewijde para-taekwondo-atleet en werknemer van Nation Group, vocht fel om haar overwinning veilig te stellen tegen haar Iraanse tegenstander. Na een gelijkspel van 4-4 won ze de bronzen medaille op superieure punten, wat de eerste medaille voor Thailand op de 17e Paralympische Spelen in Parijs markeerde.

In de voorgaande rondes versloeg Khwansuda de Turkse Ekinci Nurcihan met 8-4 in de kwartfinales, en ging door naar de halve finales waar ze nipt verloor van de Oezbeekse Ziyodakhon Isakova met 3-5, waardoor ze moest strijden om het brons.

Khwansuda stond tegenover Maryam Abdollahpour uit Iran in een spannende wedstrijd. Beide atleten probeerden een voorsprong te krijgen, waarbij Khwansuda een punt verloor in 18 seconden, maar haar tegenstander onderging hetzelfde lot. Maar na een 4-4 gelijkspel in de reguliere speeltijd en geen score in de gouden ronde, werd de wedstrijd beslist op punten. Daarbij Khwansuda kwam als overwinnaar uit de strijd dankzij haar superieure spinning kick-techniek, wat haar de bronzen medaille opleverde.

Dit is haar tweede Paralympische brons, na haar prestatie in Japan vier jaar geleden.

Na de wedstrijd uitte Khwansuda met tranen in haar ogen haar spijt dat ze het goud niet had gewonnen, maar zei dat ze vastbesloten is om over vier jaar goud te behalen op de Paralympics in de Verenigde Staten.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!