BREAKING | Paniek in Phuket, bij een nieuwe aardverschuiving liggen 9 huizen liggen begraven, bewoners vluchten in paniek

PHUKET:- Een nieuws aardverschuiving heeft het Thaise eiland Phuket’s opgeschud, waardoor negen huizen in de Thep Buri (Ban Kuku) van dorpelingen onder modder en puin zijn bedolven. Het incident vond vanmorgen in alle vroegte plaats, toen bewoners in hun huizen sliepen en een plotseling geluid hen wakker maakte.

Ondanks de dramatische gebeurtenis vielen er gelukkig geen gewonden. Om 05.30 uur ontving de politie van Phuket een noodoproep over het incident en startte onmiddellijk een onderzoek.

Luitenant-kolonel Sakon Krai-nara en zijn team kwamen snel ter plaatse en troffen de nieuwsgierige bewoners angstig aan bij hun huizen. De langdurige zware regenval had de grond sompig gemaakt, waardoor het risico op verdere aardverschuivingen aanzienlijk toenam.

Tijdens een eerste inspectie ontdekten ambtenaren dat in totaal negen gebouwen van twee verdiepingen zwaar beschadigd waren. Om de veiligheid van de bewoners te garanderen, werden ze geëvacueerd omdat het risico op aardverschuivingen bleef bestaan ​​vanwege de natte aarde.

Het incident heeft geleid tot een golf van angst en bezorgdheid over de veiligheidssituatie in de regio. Deskundigen waarschuwen dat zonder duurzaam boombeheer dergelijke evenementen in de toekomst zouden kunnen toenemen.

Op dit moment worden de inwoners van Phuket opgeroepen zich te verenigen en aandacht te besteden aan de huidige weersvoorspellingen. De gemeentelijke rampenbestrijdingsautoriteiten zetten hun werk voort om steun en ondersteuning te bieden aan getroffen bewoners.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!