Boete voor verhuurders die westerlingen huisvesten in Thailand zonder geldige verblijfsvergunning

PATTAYA:- In Thailand ontstaan ​​vaak misverstanden als het gaat om huisvesting voor buitenlanders, vooral westerse burgers. Verhuurders moeten zich bewust zijn van de mogelijke juridische gevolgen die gepaard gaan met het accepteren van een huurder die de verblijfsduur overschrijdt.

De Thaise wet is uiterst streng en het niet naleven ervan kan ernstige gevolgen hebben voor zowel verhuurders als huurders. Als een huurder bijvoorbeeld zijn verblijfsduur van 90 dagen overschrijdt, kan dit zeer hoge boetes tot gevolg hebben.

Verhuurders kunnen het doelwit zijn van de overheid, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het controleren van de verblijfsstatus van hun huurders. Als wordt vastgesteld dat een westerse huurder illegaal in Thailand verblijft, kan de verhuurder boetes krijgen die kunnen oplopen tot 450.000 baht.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de financiële sancties die kunnen gelden als u Thailand wilt verlaten en u op de luchthaven 20.000 baht boete moet betalen.

De juridische situatie laat zien hoe belangrijk het is voor verhuurders om de verblijfsvergunning van hun huurders regelmatig te controleren en indien nodig tijdig de nodige stappen te ondernemen. Een vertraagde of gemiste aanvraag voor verlenging van de verblijfsvergunning kan niet alleen tot stressvolle situaties voor de huurder leiden, maar kan ook voor de verhuurder problemen opleveren.

Ongeacht de persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld als de huurder vanwege gezondheidsproblemen niet in staat is de noodzakelijke bureaucratische stappen tijdig te voltooien, mag de verantwoordelijkheid niet lichtvaardig worden opgevat.

Het is daarom van cruciaal belang dat verhuurders die potentiële huurovereenkomsten aangaan in Thailand, niet alleen grondig geïnformeerd worden over de juridische aspecten, maar ook over de toekomstige huurovereenkomst.

Alleen zo kunt u mogelijke financiële en juridische gevolgen vermijden en ervoor zorgen dat uw investering en uw zakelijke relaties op een solide basis staan.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!