De Thaise vliegmaatschappij ‘Bangkok Air’ wil het aantal vluchten naar Koh Samui verhogen

KOH SAMUI: Geconfronteerd met een aanzienlijke stijging van het aantal passagiers, wilt vliegmaatschappij ‘Bangkok Airways’ , tevens de exploitant van Samui International Airport, het aantal dagelijkse vluchten uitbreiden van 50 naar 73. Dit volgt op een aanzienlijke toename van het aantal toeristen naar Koh Samui, een populair vakantie-eiland voor de kust van de provincie Surat Thani in het zuiden van het land.

In de eerste helft van het jaar bezochten ruim 1,4 miljoen passagiers de luchthaven, een groei van 22 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Deze cijfers duiden op een volledig herstel van de beperkingen veroorzaakt door de Covid-19-pandemie.

De minister van Transport, Khun Suriya Jungrungreangkit, die onlangs de faciliteit bezocht, bevestigde de goedkeuring van het uitbreidingsplan door de relevante autoriteiten. Naast het vergroten van het aantal vluchten is er ook een uitbreiding van de passagiersterminal en infrastructuur gepland, inclusief de implementatie van een modern zelfbedieningssysteem voor passagiers.

“De uitbreiding van Samui Airport onderstreept ons beleid om de toeristische sector actief te promoten. We vertrouwen op een nauwe samenwerking tussen de publieke en private sector om de capaciteit om toeristen te ontvangen te verbeteren”, aldus Suriya.

De uitbreidingsmaatregelen omvatten ook een uitbreiding van de bedrijfsruimte tot 4.000 vierkante meter, evenals een uitbreiding van de boarding gates, check-in balies en bagagecarrousels.

Samui Airport, gelegen in het tambon Bo Phut, heeft een maximale capaciteit van 16.000 passagiers per dag, wat neerkomt op ongeveer 6 miljoen passagiers per jaar. Momenteel worden 11 vliegroutes, waaronder zowel binnenlandse als internationale routes, bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Bangkok Airways, Scoot Airlines, Tibet Airlines, West Air en Chengdu Airlines.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!