Schokkende onthulling in Hua Hin: miljoenenfraude bij boekingen van luxe hotels in Thailand!

HUA HIN:- Ambtenaren van het Thaise Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB) hebben een enorme online fraude ontdekt met valse advertenties en boekingen van luxe accommodatie. De operatie heeft talloze slachtoffers opgelicht voor een totaalbedrag van meer dan 3 miljoen baht.

In het afgelopen weekend ondervroegen de agenten van het CCIB, de 46-jarige Busnavee, de eigenaar van het bedrijf in kwestie. Deze maakte reclame voor betaalbare luxe accommodatie, maar kon zijn beloften niet waarmaken.

Ruim twintig slachtoffers uit heel Thailand hebben online hun ervaringen bij de politie gemeld. De slachtoffers hadden kamers geboekt via een Facebook-pagina en een onlinegroep, beide gerund door BluNavy in Hua Hin.

Het bedrijf had betalingen voor kamerveilingen geaccepteerd en slaagde er niet in de geboekte kamers te leveren of bood ondermaatse alternatieven aan. De verliezen voor de slachtoffers bedroegen 2.960.228 baht.

Een populair televisieprogramma vestigde nog meer aandacht op de situatie en bracht de CCIB ertoe de zaak ter hand te nemen. BluNavy Hua Hin adverteerde ten onrechte met kamers in vier- en vijfsterrenhotels, met veilingbiedingen vanaf slechts 100 baht.

De gegadigden moesten ook lidmaatschapsgelden betalen tussen de 100 en 400 baht. Nadat een veiling was afgelopen, verwijderden beheerders alle relevante berichten voordat ze contact opnamen met de hoogste bieders voor betaling.

Er werden diverse extra verkooptrucs ingezet, waaronder verrassingsboxen, Miles en andere kortingsbonnen. Al deze aanbiedingen bleken frauduleus te zijn, waardoor kopers geen gebruik konden maken van de beloofde voordelen.

Na betaling werden nog verdere trucjes toegepast door kopers aanvullende voorwaarden op te leggen. Soms werd hen gevraagd een aanbetaling te doen of recensiefoto’s te verstrekken in ruil voor beloften van gratis herhaalbezoeken.

In sommige gevallen ontvingen de slachtoffers boekingsnummers van populaire hotelboekingssites, maar ontdekten ze bij aankomst in het hotel dat er geen betaling was ontvangen. Als ze ervoor kozen om te blijven, moesten ze dat zelf betalen, zonder dat ze daarvoor een vergoeding kregen.

Soms kregen ze boekingen aangeboden die 40 tot 60% lager waren dan de gebruikelijke prijs, maar deze bleken ongeldig. Uit CCIB-onderzoek bleek dat Busnavee, als wettelijke vertegenwoordiger van BluNavy Hua Hin, het bedrijf had geregistreerd als accommodatiemakelaar.

Het bedrijf zei dat het al een aantal jaren actief was en gedeeltelijk werd gefinancierd door een vermeende liefdadigheidsinstelling in Phuket die de kamerkosten hielp dekken.

Khun Busnavee verscheen afgelopen weekend op het CCIB-kantoor om te worden beschuldigd van medeplichtigheid aan oplichting van het publiek. In wezen had ze valse computergegevens gebruikt die waarschijnlijk schadelijk waren voor anderen. Ze ontkende aanvankelijk alle beschuldigingen, waarna de politie haar vasthield voor verdere juridische stappen.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!