Drugsdealers worden in Thailand steeds jonger

BURIRAM:- De recente arrestaties van twee minderjarigen in de noordoostelijke provincie Buriram hebben de bezorgdheid doen toenemen dat steeds meer jongeren betrokken raken bij de drugshandel. Deze week werden in het hoofddistrict een 16-jarige en een 17-jarige gearresteerd op verdenking van het verkopen van illegale drugs.

Volgens autoriteiten, waaronder de politie, het leger en het provinciale bestuur, gaven de tieners toe dat ze Ya-Ba-pillen – een gevaarlijk mengsel van methamfetamine en cafeïne – namens een oudere dealer verkochten. Deze hoofdverdachte zou al naar Laos zijn gevlucht om vervolging te ontlopen.

Toen ze werden gearresteerd, leidden de twee tieners de onderzoekers naar een schuilplaats waar agenten in totaal 122.500 Yaba-pillen in beslag konden nemen. De minderjarigen werden eerst voor verder verhoor naar het provinciale politiebureau van Buriram gebracht en zullen vervolgens voor gerechtelijke procedures worden overgedragen aan de provinciale politie van Buriram.

Deze incidenten volgen op de arrestatie van vijf mbo-studenten op zaterdag (24 augustus 2024), die eveneens betrokken waren bij drugsgerelateerde misdrijven. Bij die operatie zijn ongeveer 82.000 meth-pillen in beslag genomen. De vijf studenten, 19 en 20 jaar oud, zouden hebben gehandeld in opdracht van dezelfde persoon die ook de twee jongere verdachten had geïnstrueerd.

Olleke Bolleke in de Isaan

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!