Yep ! Het rijden op een gemotoriseerde koffer op de weg in Thailand is illegaal

BANGKOK:- De verkeerspolitie van deze stad kwam met een waarschuwing naar buiten nadat een Chinese toerist op een video was vastgelegd, die rijdend op haar gemotoriseerde koffer op de drukke Vibhavadi Rangsit Road in Bangkok werd gezien. De Chinese was op weg naar Don Mueang International Airport.

De verkeerspolitie liet aan het publiek weten dat het rijden op een gemotoriseerde koffer op de openbare weg, tegen de wet is.

De clip, geplaatst op de Facebookpagina van gebruiker “Social Hunter 2022”, toont een vrouw die op een koffer rijdt op de drukke Vibhavadi Rangsit Road in Bangkok, vlak bij Don Mueang International Airport.

De vrouw werd gezien terwijl ze nonchalant met haar mobiele telefoon speelde terwijl ze snel over de weg reed. Bovendien droeg zij ook geen helm.

De video ging snel viraal, waarbij internetgebruikers kritiek uitten op de gebrekkige veiligheid van de vrouw op de openbare weg. Anderen vroegen zich ondertussen af ​​waarom politieagenten de activiteit die gemakkelijk een ongeluk had kunnen veroorzaken, niet hadden gestopt.

De politie zei dat volgens de Voertuigenwet en Wegenverkeerswet uit 1979 een koffer niet als een voertuig wordt beschouwd en daarom niet als zodanig kan worden geregistreerd en legaal op de openbare weg kan worden gebruikt.

Het gebruiken van een niet-voertuig op de openbare weg wordt ook beschouwd als “het blokkeren van het verkeer”, in strijd met de Road Traffic Act, zei de politie.

De verkeerspolitie zei dat onderzoeken hebben uitgewezen dat de vrouw in de video een Chinese toerist was die het land al had verlaten.

Het publiek kan de politie op de hoogte stellen van onveilig gebruik van openbare wegen en voertuigen via de verkeerspolitiehotline 1197, zo liet een woordvoerder van Thaise hermandad weten.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Eén gedachte over “Yep ! Het rijden op een gemotoriseerde koffer op de weg in Thailand is illegaal”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!