Thailand walste gisteren 1,2 miljoen namaakgoederen ter waarde van 325 miljoen baht met bulldozers plat

BANGKOK:- De Thaise autoriteiten hebben gisteren 1,2 miljoen namaakgoederen vernietigd, wat de vastberadenheid van de regering aantoont om hard op te treden tegen inbreuk op intellectueel eigendom (IP), zo verkondigde de waarnemend minister van Handel, Khun Phumtham Wechayachai.

Khun Phumtham leidde de vernietiging van de voorwerpen op de Army Air Defense Command-basis in het Don Muang-district van Bangkok, samen met hoge ambtenaren van het ministerie, ambassadeurs van verschillende landen en vertegenwoordigers van internationale organisaties.

“We besteden aandacht aan het voorkomen van inbreuk op intellectueel eigendom”, zei hij.

De vernietigde voorwerpen zouden volgens de waarnemend minister ruim 325 miljoen baht waard zijn.

Khun Phumtham zei dat de regering ernaar streeft intellectueel eigendom te beschermen, en voegt eraan toe dat particuliere en publieke instanties samenwerken om hard aan te pakken tegen goederen die intellectuele-eigendomsrechten schenden.

Volgens een overeenkomst met de Wereldhandelsorganisatie is de overheid verplicht om inbreukmakende producten te vernietigen met behulp van passende methoden om investeerders, ondernemers en IP-eigenaren te verzekeren dat de producten niet terug op de markt komen.

Khun Phumtham zei dat de vernietigde namaakproducten onder meer kleding, horloges, tassen, elektronische apparaten, auto-onderdelen, medicijnen, cosmetische producten, eten en drinken waren.

De spullen zijn afkomstig uit inbeslagnames die dit jaar zijn gedaan door de politie, de douane en de afdeling Bijzonder Onderzoek

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Thailand walste gisteren 1,2 miljoen namaakgoederen ter waarde van 325 miljoen baht met bulldozers plat”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!