Thais restaurant Lanna Thai brengt authentieke smaken naar Zoersel in België 

SINT-ANTONIUS/ZOERSEL – Aan de Handelslei in Sint-Antonius ging op Thaise Moederdag Lanna Thai open. Het nieuw Thais restaurant van Mai Chantapa kende een vliegende start. De eerste vier dagen kwamen er al direct 220 gasten langs.

Het is dus even alle hens aan dek, en dat merken we ook als we op het ongelukkig tijdstip van 18 uur binnenstappen met enkele vragen. Op heel veel tafeltjes staat een bordje van ‘gereserveerd’ en de klanten druppelen allemaal binnen. “Als je om 16 uur was geweest, was het hier nog wat rustiger”, excuseert de vriendelijke man achter de toog zich, die de drankjes inschenkt en alle menukaarten nog eens schoonveegt vooraleer hij ze afgeeft aan de klanten. Via het doorgeefluik naast de toog kan je de bedrijvigheid in de keuken zien.

Blijkbaar zat Zoersel om een Thais restaurant verlegen. Vroeger was er een Chinees restaurant in het pand aan de lichten vlakbij het kruispunt van de Zoerselsteenweg en de Handelslei gevestigd. Maar dat was al even gesloten. De herinrichting nam tijd in beslag. Alles werd vervangen, tot de vloerbekleding.

Mai Chantapa is intussen in de keuken druk in de weer. 

Ze opende in de coronaperiode een Thaise take-away met dezelfde naam in Kalmthout en gaat ook buitenhuis de Thaise authentieke keuken koken op feestjes. Nu was de tijd rijp voor een echt restaurant. De take-away in Kalmthout blijft bestaan, omdat het team intussen al uit twee koks bestaat. In het restaurant in Sint-Antonius is er geen take-away.

De specialiteit van Lanna Thai, genoemd naar een stad, is de pad thai of phat thai, een populair Thais eenbordsgerecht van drooggebakken rijstnoedels met sojascheuten en veel groentjes, vol vitamines, dat in Thailand voornamelijk wordt verkocht in eetkraampjes en lokale eetgelegenheden. Mai en haar team willen echt de authentieke smaken naar Zoersel brengen. Gele curry met aardappelen, gemarineerde kip met pindasaus, gewokte inktvis, krokante eend: het menu staat inmiddels online op de website.

Mai woont al meerdere jaren in België en spreekt perfect vloeiend Nederlands, zodat ze klanten aan tafel met vragen te woord kan staan.

Lanna Thai, Handelslei 107 in Sint-Antonius.

Olleke Bolleke in België 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!