Er zijn vier bieders opgestaan voor een spoorwegproject in Noordoost-Thailand 

KHON KAEN:- De Thaise Staatsspoorwegen (SRT) heeft aangekondigd dat vier toonaangevende bouwbedrijven hebben deelgenomen aan de elektronische aanbesteding voor de tweede fase van de dubbelsporige spoorlijn tussen Khon Kaen en Nong Khai ter waarde van 28,71 miljard baht. Dit is een belangrijke stap in de richting van het verbeteren van de infrastructuur in het noordoosten van Thailand.

De bieders, waaronder Sino-Thai Engineering & Construction, CH Karnchang, Unique Engineering and Construction en de joint venture CHO Thavee-AS Construction, hebben hun voorstellen afgelopen dinsdag ingediend via het overheidsaanbestedingssysteem. De volgende dag werden de technische voorstellen gepresenteerd op de Krung Thep Aphiwat Central Terminal in Bangkok, zo vertelde Khun Ekarat Sriarayanpong, hoofd van het kantoor van de SRT-gouverneur.

“De ingediende documenten zullen nu zorgvuldig worden onderzocht voordat er een definitieve beslissing wordt genomen. De winnaar van het project wordt naar verwachting in oktober op onze website bekendgemaakt”, aldus Ekarat.

De geplande route zal nog eens 167 kilometer beslaan en zal niet alleen de reistijd in de regio aanzienlijk verkorten, maar ook de veiligheid vergroten en de impact op het milieu verminderen. Naast veertien nieuwe treinstations en vier stopplaatsen zijn er ook speciale vracht- en militaire laadkades gepland, samen met moderne signalerings- en telecommunicatiesystemen.

Deze ontwikkelingen zijn van groot belang voor de economie en het toerisme in de regio en vertegenwoordigen een aanzienlijke vooruitgang in de transportconnectiviteit in het noordoosten van Thailand

Olleke Bolleke in de Isaan 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!