Ambtenaren van Hua Hin houden toezicht op de installatie van makakenvallen in het tambon Khao Takiab

HUA HIN:- Burgemeester van Hua Hin, Khun Nopporn Wuttikul, leidde een team naar het Khao Takiab-gebied om toezicht te houden op de installatie van vallen die bedoeld waren om de populatie krabetende makaken onder controle te houden. Deze stap maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van de gemeente Hua Hin om de problemen aan te pakken die door de makaken in lokale gemeenschappen worden veroorzaakt.

De burgemeester werd vergezeld door gemeenteraadsleden en ambtenaren van de afdeling rampenpreventie. Het team concentreerde zich op de Hua Don-gemeenschap, Soi 3, waar vallen werden opgezet om de makaken te vangen als onderdeel van een populatiecontroleproject dat gepland was voor het fiscale jaar 2024.

Het doel is om de populatie van ongeveer 150 krabetende makaken binnen de gemeente onder controle te houden. De vallen, voorzien van voedsel, zijn ontworpen om de makaken eraan te laten wennen, met als uiteindelijk doel de dieren te vangen en te steriliseren om verdere bevolkingsgroei te voorkomen.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!