Het nieuwe kabinet van Thailand zet de plannen van voormalig premier Srettha Thavisin voort

PATTAYA:- Het nieuw beëdigde kabinet onder premier Paetongtarn Shinawatra, die afgelopen zondag (18 augustus 2024) aantrad als de 31e premier van Thailand, heeft beloofd de projecten van haar voorganger Srettha Thavisin voort te zetten. Deze aankondiging kwam na een gisteren eerste gehouden kabinetsvergadering waar ook de onlangs afgezette Srettha aanwezig was.

Een bron binnen de Pheu Thai-partij zei dat de nieuwe regeringsleiding de initiatieven die tijdens Sretta’s ambtstermijn zijn gestart, naadloos zal voortzetten, met name de lancering van het controversiële ‘digitale portemonneeprogramma’ om de economie te stimuleren met strikt respect voor de begrotingsdiscipline”, aldus de bron.

Tijdens de bijeenkomst werden ook de potentiële risico’s van het subsidieprogramma van 450 miljard baht besproken. Zorgen omvatten onder meer juridische risico’s die mogelijk in strijd zouden kunnen zijn met de Valutawet van 1958 en begrotingsrisico’s die de staatsschuld buiten de wettelijke grenzen zouden kunnen duwen. Daarnaast werden de risico’s in verband met corruptie en technische problemen besproken, aangezien het systeem een ​​nieuw, complex betalingsplatform omvat.

Ondanks de uitdagingen is Pheu Thai actief op zoek naar nieuwe kandidaten van buiten de eigen gelederen om het economische team te versterken en de meest urgente economische problemen aan te pakken.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!