Opwinding in Oost-Thailand wanneer Bryde-walvissen voor de kust van Bang Saen hun snuit laten zien

BANG SAEN:- De walvissen werden gespot op ongeveer 3 kilometer van Bang Saen Beach, in de buurt van Laem Thaen en Khao Sam Muk. De populaire Facebookpagina “Chob Chang Bang Saen” (Love Bang Saen) plaatste foto’s van Bryde’s walvissen die afgelopen zondag hun snuit boven water voor de kust van Bang Saen lieten zien.

De walvissen waren naar verluidt in het gebied op zoek naar voedsel. Volgens het bericht “zijn Bryde’s walvissen vanavond terug in Bang Saen, waarschijnlijk op zoek naar meer voedsel.” Er werd bevestigd dat er meerdere walvissen waren, en de waarneming zorgde voor opwinding bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

Bezoekers deelden hun gedachten en merkten op dat de Bryde’s walvissen elk jaar terugkeren naar het gebied van Bang Saen, waarbij sommigen schatten dat de groep uit 5 tot 6 walvissen bestaat. Anderen merkten op dat de walvissen waarschijnlijk naar het gebied werden getrokken door de overvloed aan vis. De verschijning van de walvissen werd gezien als een teken van de gezondheid en rijkdom van het lokale ecosysteem.

Gisteren bezocht een verslaggever de Bang Saen Paddling Club, een lokaal café dat kajaklessen en accommodatie aanbiedt. De eigenaar van de club, Anusorn Chadee, bekend als “Kru Oh”, deelde zijn ervaring van het tegenkomen van de walvissen tijdens het kajakken. 

Hij beschreef de waarneming als een once-in-a-lifetime-ervaring en vergeleek het met het winnen van de loterij. In eerste instantie dacht hij dat er maar één walvis was, maar bij nadere inspectie zag hij dat het er drie tot vier waren. De walvissen zwommen vredig rond hun kajaks en Anusorn vermoedde dat de walvissen hun lange kajaks misschien voor andere walvissen hadden aangezien.

Kru Oh riep op tot een verlenging van het seizoensgebonden visverbod met een tot twee maanden om het zeeleven, inclusief de voedselbronnen van de walvissen, te laten floreren. Hij maakte zich zorgen dat als de voedselvoorraad zou afnemen, de walvissen het gebied zouden verlaten. Hoewel het niet mogelijk is om walvissen te zien, merkte Eaksak op dat motorboten de walvissen vaak wegjagen, terwijl kajaks en roeiboten een grotere kans bieden om ze te zien.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!