Gezondheidsdienst Thailand gaat een antirook campagne bij alle tabakswinkels verplichten

PATTAYA:- Het Thaise ministerie van ziektebestrijding heeft een nieuwe regelgeving aangekondigd die vereist dat alle sigaretten- en tabaksverkopers in het hele land campagne media moeten tonen die gericht zijn op het verminderen, stoppen en opgeven van roken en tabaksgebruik op hun verkooppunten. Deze regelgeving gaat morgen in.

Retailers worden aangemoedigd om deel te nemen aan de campagne “#Quit Smoking for Your Loved Ones” door de aangewezen media op hun tabaksverkooppunten te tonen. 

Bedrijfsleiders kunnen de campagnematerialen via twee kanalen verkrijgen:
1. **Kant-en-klare media**: Verkrijgbaar bij alle Accijnsafdelingskantoren in het hele land.
2. **Downloadbare prototypemedia**: Toegankelijk via de website van het Tobacco Product Control Committee op http://ddc.moph.go.th/otpc/journal_d

Het niet naleven van deze vereiste resulteert in een boete van maximaal 5.000 baht, zoals bepaald in Sectie 36, Paragraaf Drie, van de Wet op de controle op tabaksproducten B.E. uit 2017.

Dit initiatief is onderdeel van een bredere inspanning om de volksgezondheid te bevorderen en de prevalentie van aan roken gerelateerde ziekten te verminderen. Retailers worden dringend verzocht deze campagne te steunen en bij te dragen aan een gezondere gemeenschap.

Het lijkt erop dat dit momenteel NIET geldt voor marihuana- of cannabiswinkels, aangezien de definitieve regelgeving voor deze industrie nog niet is afgerond. De Thaise overheid heeft onlangs beloofd de controversiële industrie, die nu naar schatting meer dan een miljard baht waard is en snel groeit, te reguleren, maar niet opnieuw te criminaliseren.

Veel mensen gaven aan dat ze geloofden dat extra waarschuwingsborden bovenop elke verpakking die al bedekt is met grafische waarschuwingen en uitgesloten is van alle reclame, de meeste bestaande rokers waarschijnlijk niet zullen afschrikken.

Vapen is ook snel toegenomen in Thailand, vooral onder jongeren, ondanks dat het strikt illegaal is.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!